Viscerale therapie

 

Een visceraal therapeut behandeld met haar handen de organen van het lichaam. Als het bindweefsel om de organen vastzit kan dat klachten gaan geven aan de oppervalkte van het lichaam. Zeker bij klachten die al langere tijd bestaan kan de oorzaak elders in het lichaam zitten. Het is een gegeven dat verklevingen rondom of problemen met organen altijd klachten geven in andere weefsels en structuren.

 

Viscerale Manipulatie is een techniek die er op gericht is om het bindweefsel rondom de organen, bijvoorbeeld de nieren, zo soepel mogelijk te krijgen en/of te houden waardoor de organen vrijelijk kunnen bewegen. Hierdoor functioneren de organen beter en kunnen klachten elders in het lichaam afnemen of zelfs verdwijnen. 

Het bindweefsel houdt niet alleen onze organen op hun plaats, het verbindt ook alle onderdelen in ons lichaam. Hierdoor is het mogelijk dat als er ergens in het lichaam spanning in het bindweefsel optreedt, dit via hetzelfde bindweefsel getransporteerd kan worden naar een heel andere plaats in het lichaam. Het viscerale systeem is neurologisch en mechanisch sterk verbonden met het bewegingsapparaat. Klachten kunnen daarom lichamelijk en/of geestelijk van aard zijn.

 

De therapeute kan door middel van een onderzoek voelen welke organen in het lichaam niet goed bewegen en deze behandelen door middel van viscerale technieken. Op deze manier kunnen de voorwaarden voor herstel verbeterd worden, waardoor klachten gemakkelijker kunnen genezen.