Sportfysiotherapie

 

Sporfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie.

De sportfyiotherapeut richt zich op preventie, voorlichting, begeleiding en behandeling van sportblessures.

Deze blessures kunnen ontstaan door een trauma, onjuiste trainingsmethoden, slechte voorbereiding of warming up, onvoldoende conditie, slecht materiaal of verkeerd schoeisel.

De therapeut weet wat er in het lichaam gebeurd tijdens sporten, hoe u geblesseerd bent geraakt.

Aan de hand van het opgestelde behandelplan en uw sportwensen zorgt de sportfysiotherapeut ervoor dat u zo snel mogelijk weer op wedstrijdniveau of normale sportniveau kunt participeren.

Daarbij maakt zij veel gebruik van verschillende oefeningen welke er tevens op gericht zijn om blessures in de toekomst te voorkomen.

Enerzijds afgestemd op uw mogelijkheden en anderzijds op de sport die u beoefent.

De behandeling richt zich niet alleen op herstel van de blessure maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

Met gerichte behandeling en adviezen kunt u uw training binnen afzienbare tijd op het oude niveau weer hervatten. De trainingen zijn zowel sportspecifiek als functioneel.

 

De behandelingen en adviezen zijn sportspecifiek en functioneel, zodat u kan herstellen tot uw oorspronkelijke sportniveau.

Snel en goed resultaat staat hoog in het vaandel. Voor sporters is het ontzettend belangrijk zo snel mogelijk te herstellen om deels/volledig deel te nemen zodat de prestatie niet teveel ten koste van de blessure teruglopen.

Ook zorgt de sportfysiotherapeut door middel van zijn behandeling ervoor dat u uiteindelijk weer sport en wedstrijdfit bent.