Kinesiotape

 

Dit is een vorm van tapen waarbij elastische tape de spieren ondersteunt zonder dat het u in uw bewegingen beperkt.

Het is een aanvulling op de bestaande behandelmethoden.

Door de unieke eigenschappen van de tape is het mogelijk om meerdere dagen de tape op de huid te dragen zonder deze te vervangen of last te krijgen van huidirritatie.

Sporters gebruiken medical taping voor het ondersteunen van spieren en gewrichten. Het kan de spieren ontlasten bij overbelasting of activeren bij ‘onderbelasting’. Het wordt zowel preventief als herstel bevorderend gebruikt. Afhankelijk van de blessure wordt de elastische tape over de spier of pees geplakt. De hoeveelheid rek waarmee wordt geplakt bepaald het effect.

Dit biedt de mogelijkheid om de tape te gebruiken bij het verlagen of verhogen van spanning in de spier. Een spier kan immers verlengen of verkorten. Afhankelijk van hoe de tape wordt gespannen over de huid kan de spier worden gefaciliteerd naar een verlenging (ontspanning) of verkorting (opbouwen van spanning). In het geval van een hoge spierspanning kan de tape dus verlichting brengen door te zorgen voor een ontspanning in de spier. Zo kan de tape toegepast worden voor pijndemping, mobiliteitsverbetering, reduceren van ontstekingen, sturing van het gewricht of het stimuleren en lymfdrainage.

->

Deze speciale vorm van tapen vindt plaats met elastische tape die het zelfgenezend vermogen aanspreekt.