Karin van Hameren

Praktijk eigenaresse, (sport) fysiotherapeute, craniosacraaltherapeute & visceraal therapeute, voetreflexzonetherapeute

 

Karin is geboren en getogen in Roelofarendsveen.

Ik vond het altijd al ontzettend leuk om mensen te helpen en met ze te werken. Dit is de reden dat ik de opleiding fysiotherapie ben gaan volgen Bij Thim van der laan in Utrecht en later de Hogeschool van Utrecht.

Mijn stages heb ik destijds gelopen bij manueel- en sportfysiotherapeuten en daarmee is de interesse ontstaan om mij te specialiseren in het behandelen van sporters.

Zelf was ik een fanatieke hardloopster, badmintonster en turnster.

Nadat ik de opleiding fysiotherapie had afgerond, ben ik meteen doorgegaan met de opleiding Sportfysiotherapie aan de Hogeschool van Utrecht.

In de tussentijd ben ik ook nog fysiotherapeut geweest bij een rugby team, honkbalteam, voetbalteam en hardloopclub.

Gedurende de jaren daarna heb ik mij verdiept in bindweefseltechnieken en diverse specialisaties als schouder, knie, onderrug, nek en voetklachten gevolgd.

In 2009 ben ik in aanraking gekomen met de opleiding Craniosacraal therapie welke ik in 2012 af heb gerond. Craniosacraalt herapie richt zich heel erg op het zelfherstellend vermogen van het lichaam en daarmee het bindweefsel.

Tijdens deze opleiding werd mijn interesse gewekt in behandeling van organen en ben ik in 2010 gelijktijdig de opleiding viscerale (organen) manipulaties gaan volgen. En succesvol afgerond. Organen spelen ook een hele belangrijke rol, zeker als klachten langdurig bestaan.

Dit maakt dat ik vanuit een breder perspectief naar klachten kan kijken en goed kan bepalen wat er per klacht en individu nodig is.

 

De grootste en daarmee ook de leukste uitdaging vind ik om alle klachten van iemand, hoe gek ze ook wel eens lijken te klinken, allemaal in kaart te brengen en te kijken naar de echte oorzaak en samenhang van deze klachten.

Zo krijg je een compleet beeld en kan je vaak vanuit meerdere invalshoeken behandelen.

 

In mijn praktijk komen heel veel mensen die al door diverse therapeuten zijn behandeld.

De grootste uitdaging ligt voor mij in het behandelen van complexe klachten.

 

Enkele disiplines waarin Karin werkzaam is geweest zijn: voetbal, rugby, honkbal, verschillende hardloopclubs en vooropleiding van defensie.

Clienten zijn over het algemeen heel tevreden gezien de scores op

 

Actueel heb ik 2 heel goed lopende praktijken in Roelofarendsveen en Almere, welke grotendeels zijn opgebouwd door mond tot mondreclame.